Варна 14°
fallback
Крими
13:20 | 8 февруари 2022
Обновен: 05:43 | 21 септември 2024

Полицаи гърмяха със стоп патрони по автокрадци във Варна

Двамата рецидивисти задигнали микробус и не се подчинили на предупреждението на униформените

По материала работи: Ставри Таргов

Двама рецидивисти са задържани при спецакция снощи, проведена от  криминалисти от ОДМВР - Варна. Операцията за разкриване и задържане на извършители на автокражба е проведена от служители на сектор „Противодействие на престъпления свързани с МПС и общоопасни престъпления“ при ОДМВР- Варна. Действията са предприети след сигнал от собственика на откраднатия микробус „Фолксваген“, паркиран пред дома му в с.Чернево.

В резултат  на стартиралите незабавни оперативно-издирвателни действия, минути по-късно криминалистите установили колата на територията на Варна, а в хода на осъщественото наблюдение, извършителите – двама варненци на 28 и 29 г., многократно осъждани, били засечени след проследяване на движението на микробуса -  гориста местност в близост до с.Каменар.

Двамата не се подчинили на предупреждението на униформените и опитали да избягат, което наложило произвеждането на предупредителни изстрели със стоп-патрони във въздуха.

Според първоначалните данни в деня на кражбата на микробуса,  мъжете са извършили две кражби в района на с.Ветрино, включително са заредили гориво и са избягали от бензиностанция, без да платят.

По случая е образувано досъдебно производство и материалите по случая са докладвани на прокуратурата.

 

Автор на статията:
Ставри Таргов
Варна стрелба автокрадци криминалисти стоп патрони
0 коментара
fallback
fallback