IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:16 | 11 май 2015
Обновен: 18:44 | 20 октомври 2024

Дрогата взе две жертви във Варна

Разследващите предполагат, че в града е пристигнала опасна пратка

По материала работи: Юлиян Атанасов
Дрогата взе две жертви във Варна


Двама млади мъже – на 31 и на 33 години, починаха през два дни във Варна от свръхдоза. Изчакват се официалните резултати от назначените аутопсии, но от Варненската районна прокуратура потвърдиха за „Черно море”, че и в двата случая най-вероятната причина за смъртта е дрогата. Разследващите предполагат, че в града е пристигнала опасна пратка с по-чист наркотик и опасността от предозиране е огромна.
31-годишният мъж бил открит в наркоманско сборище в изоставена и порутена къща в ромската махала, на ул. „Княз Черкаски” на 8-и май.  Близки до разследването споделиха, че около трупа са се търкаляли използвани спринцовки и най-вероятно една от тях е била с фаталната доза.
В другият случай 33-годишният мъж е намерен от свои близки в апартамента си във „Владиславово”. „Тук спринцовки примерно не са открити, но има данни, че мъжът е бил наркозависим”, обясни говорителят на районна прокуратура Десислава Йотова. Според първоначалния оглед на патолозите и в този случай най-вероятната причина е свръхдоза.
И в двата случая няма данни за насилствена смърт. Назначени са експертизи, резултатите от които ще дадат окончателен отговор за причините.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна