IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
08:54 | 8 май 2015
Обновен: 21:18 | 21 октомври 2024

Полицията награждава грижовните родители зад волана

Петима пострадаха при катастрофи за ден

По материала работи: Златина Добрева
Полицията награждава грижовните родители зад волана

Пътна полиция е приготвила приятни изненади за децата, чиито родители са се погрижили за безопасността им по време на път. Инициативата е част от ежегодната глобална седмица за безопасност на пътя, която ще продължи до 10 май и е под егидата на Организацията на Обединените нации. Официалното й лого е „Спаси живота на децата”.

Във връзка със седмицата за безопасност вчера във Варна се проведе специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол. Полицейски екипи направиха масови проверки на различни места в града, които бяха насочени предимно към използването на обезопасителни системи за деца, обезопасителни колани, защитни каски и проверка за правоспособността на шофьорите.

Ден преди началото на операцията петима варненци пострадаха при катастрофи. Опасност за живота на ранените няма. В повечето случаи причината за инцидентите е превишена скорост и отнемане на предимство.

20-годишна девойка зад волана на пежо не успя да спре навреме и блъсна фолксвагена, който се движел пред нея. При удара е пострадала 58-годишна жена от ударената кола, която е откарана в болница с контузия на главата. Със същата травма е и дете, блъснато от 55-годишна дама с рено, докато пресичало ул. “Ивайло”.
41-годишна дама е пометена на пешеходна пътека на ул. “Баучер” във Варна от 28-годишен мъж с ауди. Жената се разминала с контузия на дясната ръка. 39-годишен варненец пък застигна с аудито си и блъсна спиращия пред него фолксваген на ул. „Пирин”. 37-годишна жена от ударената кола е с контузия на врата. Друг шофьор, на 43 години, излетя от пътя между Варна и Белослав заради висока скорост и се спря с аудито си в дърво. Той се разминал с контузия на главата и гръдния кош.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна