Варна 12°
fallback
Крими
14:00 | 9 септември 2021
Обновен: 00:35 | 30 септември 2024

Във Варна задържаха 34-годишен измамник, просил пари в социалните мрежи

Публикувал апел за помощ, ползвайки данни на болни хора

По материала работи: Ставри Таргов

34-годишен мъж е установен и задържан от служители на ОДМВР - Варна. Полицейската операция е осъществена от служители на отдел „Икономическа полиция“ в ОДМВР - Варна, през вчерашния ден.

В рамките на разследването по образувано досъдебно производство е установено, че мъжът – местен жител, е публикувал апел за помощ в социалните мрежи с изведена собствена банкова сметка, ползвайки реални данни за хора с влошено здравословно състояние.

След доклад на материалите в Райoнна прокуратура на 34-годишния задържан е повдигнато обвинение по чл. 209 от НК.

Районна прокуратура – Варна, ръководи досъдебно производство във връзка със случай, при който 34–годишен варненец, използвал социалната мрежа „Фейсбук“ за набиране на средства за лечение на болни деца, като въвеждал в заблуждение потребителите й и набавял за себе си финансова облага.

С.С. е задържан на 8 септември от служители на ОД на МВР – Варна. След анализ на събраните до момента доказателства по случая, мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 209, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал 1 от НК. Той не е известен на органите на реда и не е осъждан.

От свой профил в социалната мрежа обвиняемият публикувал зов за помощ за осигуряване на средства за лечение на две лица, като използвал снимките на реално съществуващи такива.

За даряване на средствата той предоставил дарителска сметка на името на своята съпруга. В хода на разследването е установено, че се касае за фалшива благотворителна кампания.

Работата по случая продължава под ръководството на прокурор от Районната прокуратура във Варна. На С.С. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Автор на статията:
Ставри Таргов
Варна фалшив апел за помощ
0 коментара
fallback
fallback