IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
15:00 | 25 юни 2021
Обновен: 07:36 | 26 септември 2024

Задържаха двама издирвани с европейска заповед за арест

Това е станало при координирана полицейска акция

По материала работи: Ставри Таргов
Задържаха двама издирвани с европейска заповед за арест

Вследствие на координирани действия между криминалисти от Главна дирекция Национална полиция и  ОДМВР - Варна, на 24 юни е проведена полицейска операция, при което било установено, че двама варненци - обявени за международно издирване във връзка с издадена Европейска заповед за арест от съда в Белгия, се укриват в къща на територията на с.о. „Траката“.

В рамките на операцията единият бил задържан на адреса, вторият мъж опитал да избяга, но след кратко преследване също бил арестуван.

По данни на белгийските власти на 19.10.2020 г., двамата варненци - на 46 и 55 години, с криминалистически регистрации, в съучастие с още трима българи са извършили въоръжен грабеж - от дома на белгийски гражданин са отмъкнали 38 килограма златни кюлчета и други скъпоценни предмети.

Тримата от групата са задържани в края на месец март т.г. съответно на територията на Сливен и Несебър, а третият - на Кралство Испания.

 

Коментари

Новини Варна