IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Крими
14:00 | 17 юни 2021
Обновен: 12:50 | 27 септември 2024

48-годишен, взел шофьорска книжка с диплом менте, получи условна присъда

Тапията била от бившия Строителен техникум

По материала работи: Ставри Таргов
48-годишен, взел шофьорска книжка с диплом менте, получи условна присъда

48-годишен получи условно наказание за съзнателно ползване на неистинска диплома. През месец февруари 2020 г. подсъдимият се явил в сградата на сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР – Варна, и пред служител подал заявление с искане за издаване на шофьорска книжка.

Към него той представил оригинал от свидетелство за завършено средно образование с посочен издател – Строителен техникум във Варна, и копие, заверено за вярност със собственоръчно изписване на имената, подпис и дата на подаване.

Въз основа на така подадените и представени документи му било издадено свидетелство за управление на МПС с валидност до 2025 г.

Междувременно регулярна проверка в документацията на учебното заведение, правоприемник на Строителния техникум, установява, че такъв номер диплома за посочената година при издаване на свидетелството за завършено образование изобщо не съществува в регистрите му.          

Подсъдимият призна, че съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

По силата на постигнато споразумение съдът му наложи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен.

 

Коментари

анонимен ( преди 3 години )
и ще продължи да си мачка невинни пешеходци наред
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна