IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
13:30 | 31 май 2021
Обновен: 19:16 | 25 септември 2024

Пиян влезе с колата си в "Парк Възраждане"

Отказал дрегер и кръвна проба

По материала работи: Ставри Таргов
Пиян влезе с колата си в "Парк Възраждане"

На 30 май, около 18:40 е подаден сигнал в Трето РУ, че лек автомобил „Форд Торнео“ се движи по алеите в „Парк Възраждане“.  Отзовалите се веднага полицейски служители установили 44-годишния водач, известен на полицията, който бил във видимо нетрезво състояние.

Отказал е да бъде тестван с техническо средство за алкохол, както и да даде кръвна проба в болнично заведение. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.325, ал.1 от Наказателния кодекс.

Двама водачи – 35-годишен варненец и 28-годишен жител на с.Белоградец, са задържани в полицейския арест за шофиране след употреба на алкохол.

Нарушението на водачите е установено след спиране за проверка и извършен тест с дрегер. Срещу тях са започнали  бързи производства.

С високо съдържание на алкохол в издишания въздух е задържан 42-годишен жител на Белослав, известен на полицията. Той бил спрян за проверка с дрегер на 29 май, около 15:05 часа и след установеното нарушение е задържан в ареста до 24 часа. По случая е образувана преписка.

Коментари

Новини Варна