IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Крими
15:45 | 16 март 2021
Обновен: 23:19 | 18 септември 2024

64-годишен получи условно наказание за незаконно оръжие във Варна

Кътал на сигурно място пистолет и боеприпаси

По материала работи: Ставри Таргов
64-годишен получи условно наказание за незаконно оръжие във Варна

Варненският районен съд наложи условно наказание за държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Подсъдим по делото е 64-годишен мъж. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, той бе осъден на една година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимият призна вината си в това, че от неустановена точна дата до 27 февруари 2020 г. включително, на два адреса – във Варна и в парцел от близка до града местност, държал фабрично произведен пистолет и няколко вида боеприпаси и патрони от различен калибър.

Държането на огнестрелно оръжие и боеприпаси, без надлежно разрешително по смисъла на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия е престъпление, наказуемо по чл.339 ал.1 от НК.

64-годишният мъж е с чисто съдебно минало. Съдът определи веществените доказателства  да бъдат отнети в полза на държавата и унищожени по съответния ред.

Разноските по делото следва да бъдат заплатени от подсъдимия. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.
 

Коментари

Новини Варна