IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
16:58 | 24 март 2015
Обновен: 19:20 | 3 септември 2024

Клошарят от „Чайка“ размазан от бой в „дома си“

Червения Коце бит до смърт с юмруци, ритници и щайга

По материала работи: Златина Добрева
Клошарят от „Чайка“ размазан от бой в „дома си“

65-годишният Костадин Костадинов, известен като Червения Коце, бил пребит до смърт в изоставено помещение на пазарчето в „Чайка“, в което нощувал цяла зима. Трупът му беше открит случайно около месец след смъртта му. Според патолозите мъжът е починал след жесток побой.
Клошарят e познат на всички от пазарчето във варненския квартал. Мъжът, който е от каварненското село Българево, от няколко години обикаля почти всеки ден района с още няколко свои събратя по съдба. „Белокосият дребен човечец, с бяла брада, винаги беше с раница на гърба и вървеше бавно. Ровеше по казаните, събираше разни боклуци, но никога не е правил поразии. Не беше агресивен и не е създавал неприятности. Те бяха няколко мъже. Напивали са се, помежду си са се карали, но никога не са пречили на никого“, обясниха хора от пазара.
Трупът на Червения Коце бе открит в помещение точно до аптека, което преди години беше ключарско ателие, после бе разширено и стана китайски ресторант, след това - кафене. От 5-6 години е изоставено и празно. Вратата му зееше отключена през повечето време. Тази зима Червения си беше спретнал нещо като дом там – на земята има постлан дюшек, старо шкафче, много дрехи и някои от личните му вещи. Ток и вода няма. Не се знае кога точно и с кого се е скарал, но явно в помещението е имало жесток бой. Кръв има по стените, по земята, опръскани са и част от разхвърляните по земята дрехи. Разследващите откриха дървена щайга, явно счупена от удари в главата, защото по нея има петна от кръв и човешки косми. Криминалистите намериха и счупен зъб, който може да е на жертвата, но може да е и на нападателя.
В официалното съобщение на полицията пише, че „...след извършената аутопсия на 23 март 2015 г. са установени травматични увреждания, свидетелстващи за нанесен побой над мъжа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 от НК срещу неизвестен извършител под ръководството на Окръжна прокуратура – Варна. Работата по случая продължава“.
Знае се, че най-тежките рани са били по главата на клошаря. Трупът му е открит в неделя, а в понеделник на пазарчето беше пълно с полиция и криминалисти от лабораторията. Те преровиха всеки сантиметър от помещението, в което бе открит трупът, и поляната зад него. Разпитани бяха всички работещи на пазарчето, като следователите показваха и снимката на пребития мъж. Всички си спомниха, че го познават, но не са го виждали отдавна. За него се знае, че има жена и деца в родното си село, но от години не живее при тях.
Странното в случая е, че откакто той не се е появявал в района, хората не са виждали и двама от приятелите му, в чиято компания е засичан най-често. Разбра се, че единият от тях е закъсал много сериозно със здравето, развил е гангрена и се е наложило да му бъде отрязан крака. Другият пък бил извън Варна.
Лиляна Трънкова

Снимка Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна