IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
16:35 | 19 март 2015
Обновен: 16:02 | 13 октомври 2024

Арест за обвинените за убийството в мола (СНИМКИ)

Тримата охранители остават зад решетките, решиха варненски магистрати

По материала работи: Златина Добрева
Арест за обвинените за убийството в мола (СНИМКИ)

Тримата охранители, обвинени в това, че пребили до смърт 52-годишен болен мъж, остават в ареста с постоянни мерки за неотклонение “задържане под стража”. Състав на Варненския окръжен съд реши, че ако са на свобода, младежите могат да извършат други престъпления или да се укрият от правосъдието.
24-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 19-годишният Цветан Маринов бяха арестувани и привлечени като обвиняеми за убийството на 52-годишния Нягол Петров. Работното обвинение срещу тях е за съучастие в убийство, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Законът квалифицира това като тежко, умишлено престъпление, което се наказва със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна.
52-годишният мъж е бил малтретиран с неоправдана жестокост на 14 март тази година в района на най-големия търговски център във Варна. Бързите следствени действия доведоха до ареста на охранителите още същия ден. В съдебната зала стана ясно, че въпросните охранители и друг път са били замесвани в побоища над клиенти.
За да определи най-тежката мярка за неотклонение, ВОС се съобрази със събраните в хода на разследването гласни и писмени доказателства. Сред тях е съдебномедицинската експертиза, разказите на очевидци на престъплението и фотоалбуми. Преценката им категорично обосновава предположението, че всеки един от тримата е участвал в жестокия побой. Предстои извършването на множество процесуално-следствени действия, които ще установят степента на участие на всеки един от младежите в жестокото убийство и ще се прецизира квалификацията на деянието. За ВОС е безспорен изводът, че независимо от чистото им съдебно минало, ако са на свобода, Ангел, студентът от ИУ във Варна Красимир и Цветан може да се укрият или да извършат други престъпления. Основанията за това твърдение се съдържат не само в тежестта на наказанието, но и във факта, че в хода на следствените действия са събрани доказателства, че в смяната на тези охранители има и други пострадали хора от неоправданата агресия и жестокост на обвиняемите.

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна