IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
08:40 | 9 март 2015
Обновен: 15:36 | 10 октомври 2024

Днес гледат мярката на убиеца на Вероника

Търновци на бунт, искат уволнения в полицията

По материала работи: Лиляна Трънкова
Днес гледат мярката на убиеца на Вероника

Днес Окръжният съд във Велико Търново ще гледа поисканата от прокуратурата постоянна мярка за неотклонение задържане под стража за Илиян Здравков, арестуван за зверското убийство на Вероника. Търновци искат да бъде върнато смъртното наказание за подобни случаи и "да падат глави" в полицията. Жители на старопрестолния град попитаха от ефира на нова телевезия, защо рецидивист, с влязла в сила ефективна присъда е на свобода. Мъж, обявен за издирване повече от половин година работи необезпокояван и полицията твърди че го издирва, а в момента, в който е заподозрян за убийство, го намират за 2 дни. Търновци искат имената на виновните и те понесат цялата отговорност на закона.

Ако знаех какво е направил... Ако това се беше случило с мое дете, аз щях да го убия. Това заяви пред Нова телевизия братът на убиеца на 23-годишната Вероника Здравкова. Илиян Здравков е мъжът, обвинен в кървавото и безмилостно престъпление. Брат му твърди, че Илиян никога не е ходел гладен или бос, не му е липсвало нищо, но имал слабост към комара от малък.

В деня на убийството се прибрал спокоен в краварника, където живеели двамата. Носел със себе си бяла чанта.

Почернените родители на момичето не си намират място от мъка. Бащата непрекъснато плаче: "Гледах си детенцето цяла нощ в ковчега. Нищо общо с това на снимката!". Майката е категорична: "Ще настояваме за най-тежкото наказание. По закон. Доколкото знам това е доживотна присъда".

Коментари

Новини Варна