IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
08:30 | 5 март 2015
Обновен: 22:03 | 12 октомври 2024

Пострадалият от пожара в джамията излезе от кома

Почина единият от пострадалите при взрива на газова бутилка в шуменското село Върбак

По материала работи: Златина Добрева
Пострадалият от пожара в джамията излезе от кома

97-годишният дядо Фаик, който пострада при пожара във варненската джамия, е излязъл от състоянието на кома. Това потвърди пред вестник „Черно море“ директорът на Военноморската болница във Варна доц. Ивайло Въжаров.
Има надежди за живота на възрастния мъж, но все още нищо не можем да кажем със сигурност, допълни Въжаров. Според него дядо Фаик има нужда от грижи и гледане в хоспис. В момента  за него се грижат две доброволки.
Доц. Ивайло Въжаров съобщи, че единият от мъжете, обгорели след взрив на газова бутилка в шуменското село Върбак, е починал. Друг от петимата пострадали също е в тежко състояние. Въпреки усилията на лекарите пациентът се влошава не толкова от изгарянията, които е получил, а заради обгазяването по време на пожара.
Припомняме, че на 16 февруари петимата мъже бяха транспортирани до болницата след инцидент с газова бутилка.
Пострадалите са на възраст между 33 и 52 г. и бяха с изгаряния от 10 до 55 процента. Фаталният инцидент се случи в частна механа в шуменското село Върбак. Компанията приготвяла кюфтета за вечеря, когато внезапно избухнала газовата бутилка. Мъж на 39 години от село Хитрино загина намясто.

Коментари

Новини Варна