IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
14:08 | 20 февруари 2015
Обновен: 02:13 | 10 октомври 2024

Дилър на дрога остава в ареста

28-годишният мъж притежавал и преправен газов пистолет

По материала работи: Златина Добрева
Дилър на дрога остава в ареста

Станислав Ст., разследван за притежание на наркотични вещества, предназначени за продажба и на преправен газов пистолет, за който няма разрешително, от днес ще търпи най-тежката процесуална мярка за принуда "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд (ВОС).
Разследването срещу 28-годишния мъж е започнало преди дни, след като органите на реда получили информация, че в избено помещение в центъра на Варна се продават и се произвеждат наркотични вещества. Проверка установила, че помещението е отдадено под наем на Станислав. При претърсването на квартирата полицаите открили и иззели електронна везна, амфетаминови производни, различни химически вещества, марихуана и преправен газов пистолет, който според направената експертиза бил годен да произведе изстрел.
Станислав е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ОД на МВР във Варна за две тежки, умишлени престъпления - притежание на забранени от закона вещества, предназначени за продажба и незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Засега няма повдигнато обвинение за изготвяне на забранени от закона вещества.
Днес ВОС се съобрази с всички събрани доказателства и материали, в това число и с разпита на свидетел, който си купувал дрога от обвиняемия. Преценката им води съда до обосновано предположение, че младият мъж е автор на престъпленията, за които се разследва. Съвсем реална е и опасността Станислав да се укрие от наказателно преследване или да извърши ново престъпление. Този извод съдът черпи от свидетелството му за съдимост. Спрямо обвиняемия има 4 наказателни производства за престъпления от общ характер. Последното от тях е влязла в сила на 8 декември миналата година условна присъда (6 месеца затвор, отложени с 3 години изпитателен срок) на ВРС, отново за притежание на наркотици. Именно в изпитателния срок на това наказание Станислав е възстановил престъпната си дейност.
След като определи най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Ст. Ст., разследван за притежание на наркотични вещества, предназначени за продажба и на преправен газов пистолет, ВОС му даде възможност да обжалва това определение пред Варненския апелативен съд на 24 февруари от 10 ч.

Коментари

Новини Варна