IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:47 | 19 февруари 2015
Обновен: 22:33 | 11 октомври 2024

Съседи спипаха крадец, съдът го вкара в затвора

1 година при строг режим отнесе 30-годишният рецидивист

По материала работи: Златина Добрева
Съседи спипаха крадец, съдът го вкара в затвора

1 година затвор при строг режим отнесе 30-годишен рецидивист, спипан от група съседи да краде от мазите им.
Аврам Аврамов се възползва от възможността да получи по-ниска присъда като призна вината си и подписа споразумение с прокуратурата.
Серията кражби са извършени на 30 януари миналата година от няколко избени помещения под жилищен блок в Цветния квартал на Варна. В ранния следобед, Аврамов, заедно със свой колега, въоръжени с връзка шперцове, успели да отключат общата врата към мазите в една от кооперациите. За да могат да „работят“ необезпокоявани, те заключили зад себе си. С помощта на носени от тях секачи започнали да разбиват последователно катинарите на 4 от избите. От първата си набелязали за изнасяне велосипед, който да вземат по обратния път. От останалите мази натъпкали в сакове рибарски макари и принадлежности, метални пособия и кабели. Живущ в блока засякъл съмнителните лица при опита им да напуснат мазите и заключил входната врата, за да предотврати бягството им. Двамата успели да се измъкнат като счупили прозорец на изба и веднага побягнали в различни посоки, но Аврамов бил заловен  на метри от местопроизшествието от наизлезлите съседи.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна