IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
15:50 | 18 февруари 2015
Обновен: 03:00 | 1 септември 2024

Осъдиха нашенец, обрал гурбетчии в Англия

48-годишният Стамат Стаматов влиза в затвора за 3 месеца

По материала работи: Златина Добрева
Осъдиха нашенец, обрал гурбетчии в Англия

48-годишният Стамат Стаматов влиза в затвора за 3 месеца, след като обра 17 свои съквартиранти, гурбетчии в Англия.
Нашенецът се развихрил на 20 октомври миналата година. Той живеел в английския град Бристол заедно с още 17 българи в обща квартира. Тъй като парите, които заработвал в чужбина, не му харесвали и му се виждали малко, решил да се прибере в България и си купил самолетен билет. Докато си приготвял багажа, влязъл в помещенията на двама свои сънародници и взел от там ъглошлайф, машинка за подстригване, лаптоп в комплект със зарядните устройства за тях и други дребни вещи. Още докато летял за Варна, съквартирантите му забелязали липсите и позвънили спешно на свои роднини, които уведомили летищните власти. При последвалата проверка на летището в багажа на подсъдимия били открити чуждите вещи.
Откраднатите вещи не са много и не са скъпи, но за Стамат тази кражба вече е в условията на опасен рецидив, затова влиза в затвора при първоначален строг режим. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна