IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:42 | 10 февруари 2015
Обновен: 23:16 | 10 октомври 2024

Осъдиха кондукторка

Откраднала 500 лв. и билети за 3000 лв.

По материала работи: Златина Добрева
Осъдиха кондукторка

25-годишна варненка отнесе условна присъда, след като обра работодателя си. Ако през следващите 3 години дамата престъпи закона, влиза в затвора минимум за една година.  До приключването на делото крадлата е възстановила парите.
Мариана Маринова работела като кондуктор в градския транспорт. Тя била наета с изпитателен срок като продавачка на билети в автобус 409. На 24 август 2013 година младата жена била скастрена от пътник и един от колегите си. Чувствителната дама се ядосала, решила, че повече няма да ходи на работа, но пък може да припечели пари по-бързо и по-лесно, вместо цял ден да се друса в автобуса и да се разминава в жегите с потни пътници и  да се кара с тях. Когато приключила смяната й, тя прибрала в чантата си 500-те лева, заработени през деня, вместо заплатата, която, според нея, й дължал работодателят. Непродадените билети на стойност 3000 лв. и контролния лист просто изхвърлила в първата видяна кофа за боклук.
Днес Маринова бе призната за виновна по двете й повдигнати обвинения – длъжностно присвояване на 500 лева приходи от продажбата на билети за градския транспорт и противозаконно отнемане на официални удостоверителни знаци – листови билети за превоз на стойност за близо 3000 лв., собственост на компанията работодател.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна