IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
10:40 | 5 февруари 2015
Обновен: 23:14 | 10 октомври 2024

Още двама "ужилени" от ало-измамници

Варненец "изгоря" с 1500 лева, жена от Аксаково с 3000 лв.

По материала работи: Златина Добрева
Още двама "ужилени" от ало-измамници

За два нови случая на телефонни измами, съобщиха от варненската полиция.
75-годишен мъж от Варна сигнализирал вчера, че неизвестно лице е позвънило, в следобедните часове на деня, на домашния му телефон и го въвело в заблуждение, представяйки се за лекар и обяснявайки, че синът му е пострадал при ПТП и е получил множество изгаряния, като за лечението му е нужна голяма сума пари. Пред дома си, в ж.к. "Младост", възрастният мъж предал 1500 лв. на непознат мъж.
Също вчера 70-годишна жена от Аксаково подала сигнал в полицията, че неизвестна жена е позвънила след полунощ на домашния й телефон и я е въвела в заблуждение, представяйки се за дъщеря й, обаждаща се от САЩ, която обяснява, че е предизвикала ПТП, в което е загинало дете. След това мъжки глас уверява жената, че ще се заеме със случая, но е необходимо да му се заплати определена сума. Жената предава на непознат млад мъж сумата от 3000 лв., на улицата пред дома си.
И по двата случая е образувано досъдебно производство.

Коментари

Новини Варна