IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
15:09 | 3 февруари 2015
Обновен: 01:12 | 13 октомври 2024

Обявиха за издирване Черния Роди

МВР търси и двама от бандата му

По материала работи: Златина Добрева
Обявиха за издирване Черния Роди

МВР обяви за издирване Черния Роди и двама от хората му заради участие в организирана престъпна група за убийства и рекет, съобщи Dnes.bg.
От полицията публикуваха снимките на тримата. Освен Черния Роди – Радослав Иванов Калчев на 48 г. от Варна, за общодържавно издирване са обявени и 38-годишният Недялко Цветанов Цвятков - Чубака от Габрово и 27-годишният Емил Мариов Александров, също от Варна.


Емил Александров

 

Повечето хора на Черния Роди бяха арестувани преди повече от седмица. Тогава МВР обяви, че варненската банда стои зад две от показните убийства в столицата – на бизнесмена Борислав Манджуков миналата година и на семейство Дамянови през януари тази година. Тогава беше съобщено, че тарторът Радослав Калчев е напуснал страната и не е арестуван.
Миналия понеделник 7 от групата получиха обвинения - Николай Илиев, Галин Мирчев, Николай Тошев, Мирослав Михалев и Деян Михалев. Черния Роди и Чубака също бяха обвинени макар и задочно.
Тогава беше съобщено, че предстои да бъдат повдигнати обвинения и на Петър Благоев и Христо Георгиев, които са в затвора с присъди по други дела.
Недялко Цвятков е висок 180 см, с нормално телосложение. Има овално лице, пъстри очи и къса коса, съобщиха от полицията днес. Радослав Калчев е висок 175 см, с нормално телосложение. Има овално лице и кафяви очи. Емил Александров е с ръст 178 см, нормално телосложение. Има овално лице и пъстри очи.
Всеки, който разполага с информация за издирваните, може да сигнализира на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана, уверяват от полицията.
Припомняме, че Черния Роди вече е осъждан за притежание на наркотици, участие в организирана престъпна група и неплатени данъци. През 2007 г. получи присъда от 2 години и 11 месеца затвор за притежание на над половин килограм хероин. Дрогата бе оценена на над 80 000 лева. Малко по-късно бе осъден на 1 година и 9 месеца за неплатени данъци в размер на над 40 000 лева. През 2008 г. пък имуществото му бе запорирано от комисията „Кушлев”.
При разбиване на варненската група полицията обяви, че дъщерята на Черния Роди живее на семейни начала с тартора на софийската група за убийства, също разбита наскоро, Мартин Георгиев.

 

Недялко Цвятков

Коментари

Новини Варна