IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:07 | 30 януари 2015
Обновен: 15:55 | 10 октомври 2024

16 месеца затвор за варненец, обрал строителен обект

Присъдата ще бъде изтърпяна при първоначален строг режим

По материала работи: Златина Добрева
16 месеца затвор за варненец, обрал строителен обект

В незабавно производство Варненският районен съд наложи ефективно наказаниe на 28-годишeн мъж за кражба на инструменти от строителен обект.
По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, съдът наложи на И. Стойков наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи в затвор при първоначален строг режим.
Деянието е осъществено вечерта на 27 януари тази година в централната част на Варна. На тази дата подсъдимият успял да проникне през незаключена врата в складово помещение на неохраняем строителен обект. В помещението се съхранявали дрехи на работници и множество инструменти. В намерен там платнен сак подсъдимият започнал да поставя метални чукове, арматурни резачи, 30-метрово въже и други по-дребни строителни инструменти и части, след което напуснал обекта. Той  бил засечен от патрулиращи полицаи на съседна улица, които забелязали подозрителното му поведение с тежкия сак на рамото, спрели го за проверка и намерили чуждите инструменти. Всички инкриминирани вещи са на обща стойност 250 лв.
И. Стойков е със зависимост към хероин. Той има предходна съдимост за посегателства срещу собствеността, а настоящата кражба се явява извършена в условия на опасен рецидив. Съдебният акт е окончателен и не подлежи на обжалване, информират от съда.

 

Коментари

Новини Варна