IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
14:33 | 28 януари 2015
Обновен: 22:21 | 18 октомври 2024

Осъдиха условно мъж от Каменар за трафик на хора

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага

По материала работи: Златина Добрева
Осъдиха условно мъж от Каменар за трафик на хора

Районният съд във Варна осъди 32-годишен мъж от село Каменар за трафик на хора.
На Д. Атанасов, след постигнато в съдебна зала споразумение, му бе наложено наказание от 3 г. лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 5 г. Подсъдимият се призна за виновен, че през септември 2010 г. превел през границата на страната 22-годишна тогава жена, с цел да бъде използвана за развратни действия в Полша.
Жената е била преведена с микробус на 17.09.2010 г. през ГКПП Русе „Дунав мост“ и отведена в полския град Радом. Деянието е извършено от подсъдимия чрез въвеждане на пострадалата в заблуждение, че в чужбина ще работи като продавачка на дрехи на пазар.
Когато пострадалата жена разбрала от подсъдимия, че трябва да започне да проституира, успяла да избяга, качила се в преминаващ влак и потърсила помощ от охранителни полицаи. Впоследствие, със съдействието на полицията и Консулството на България, жената била настанена в пансион на международна фондация за защита и подкрепа на  жертви на търговия с хора, откъдето била транспортирана до кризисен център у нас.
В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Коментари

Новини Варна