IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
08:14 | 28 януари 2015
Обновен: 12:02 | 11 октомври 2024

Глобиха студентка, гласувала за кмет, без да има право

21-годишната Х. Мехмед трябва да плати 1000 лв.

По материала работи: Златина Добрева
Глобиха студентка, гласувала за кмет, без да има право

1000 лв. глоба получи вчера студентка, упражнила своя избирателен вот на частичните избори за кмет на община Варна в една от разкритите избирателни секции в града, без реално да има това право.
21-годишната Х. Мехмед била регистрирана по постоянен и настоящ адрес в друга област на страната. Въпреки че била приета за студентка редовно обучение в един от варненските университети, тя не променила адресната си регистрация и по тази причина нямала право да гласува за кмет на Варна на частичните избори през 2013 г. На 30 юни 2013 г., когато се провеждал първият тур от частичните избори,  девойката не гласувала. Междувременно в седмицата между първия и втория тур тя била включена като член на секционна изборна комисия (СИК) във Варна и независимо че била длъжна да познава разпоредбите на Изборния кодекс, заявила желание да гласува. Тя попълнила декларация по образец с искане да бъде вписана в допълнителната страница на основния избирателен списък и по този начин упражнила своя вот.

Коментари

Новини Варна