IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
14:17 | 27 януари 2015
Обновен: 10:47 | 14 октомври 2024

Арестуваха Райфъла

Поръчал убийство на конкурент и палежи на коли

По материала работи: Златина Добрева
Арестуваха Райфъла

Пловдивският бизнесмен Атанас Червенков е задържан като поръчител на убийството на конкурента си Аргир Гяуров, собствeник на медицински център "Хипоталамус". Това стана ясно на брифинг на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров преди минути в Пловдив.
Собственикът на медицинския център бе наръган 9 пъти с нож в гърба пред дома си миналата година. Извършителите на нападението са същите, на които Червенков е поръчал серия палежи.
Той ще бъде обвинен като поръчител на запалването на седем автомобила, изпепелени през последната година.
Четири от колите са собственост на бившия депутат Антоний Йорданов, шкода на бившата му управителка Павлина Хараланова и линейка на Гяуров. Поръчката за Гяуров е била той или да бъде убит, или ранен толкова тежко, за да изпадне в кома, съобщиха на брифинга.
Освен Атанас Червенков, известен с прякора Райфъла, за палежите на коли са задържани още трима души, които са направили пълни самопризнания, заяви окръжният прокурор Румен Попов.
В актива на групата има 10 палежа на коли, на три от които са попаднали случайно.
На Червенков е и поръчка за палеж на автомобила на неговата приятелка, по лични мотиви.
Атанас Червенков - Райфъла, когото пловдивската полиция търсеше три дни, е заловен в жилището на свои роднини, пише dnes.bg.
Когато полицаите се появили, бизнесменът се вживял в ролята на Тарзан и се опитал да избяга, скачайки от терасата. Там обаче го чакал друг екип полицаи, които го обезвредили и му сложили белезниците.
Окръжният прокурор Румен Попов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров благодариха на всички служители, участвали в залавянето на заподозрения и разкриването на поръчаните от него престъпления.

Коментари

Новини Варна