IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
16:06 | 23 януари 2015
Обновен: 08:40 | 14 октомври 2024

Година затвор за опит за кражба на кабели

Съдебният акт е окончателен

По материала работи: Златина Добрева
Година затвор за опит за кражба на кабели

Районният съд във Варна наложи ефективно наказание на 48-годишен мъж за опит за кражба на медни кабели и части от производствени халета на фирма.
Деянието е извършено вечерта на 16 ноември м.г. Подсъдимият Е. Желев прескочил през оградата на имота и през дупка в стената на едно от халетата успял да проникне вътре. Той носел със себе си раница с инструменти /клещи и ножовки, ножица за кабели, гаечни ключове и др./, с които започнал да развива и реже медни кабели. Подсъдимият приготвил за изнасяне над 30 м медни кабели и други специфични медни части. Междувременно пазач на обекта забелязал разместени тухли в стената на халето и предполагайки проникване на външни лица - позвънил на СОТ. Пристигналите охранителни екипи задържали 48-годишния мъж на местопроизшествието.
Нарязаните и приготвени за изнасяне кабели са оценени на обща стойност 1390 лева. Случаят не е маловажен, а деянието останало недовършено поради намесата на служителите от охраната.
След постигнато в съдебна зала споразумение Е. Желев е осъден на 1 година затвор при първоначален строг режим. Тъй като опитът за кражба е извършен в изпитателния срок на предходно осъждане /за кражба от търговски обект/, съдът приведе в изпълнение и наложеното му тогава наказание от 1 година лишаване от свобода. Съдебният акт е окончателен.

Коментари

Новини Варна