IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
16:26 | 12 януари 2015
Обновен: 05:26 | 20 октомври 2024

Осъдиха двама, нападнали старци в дома им

Изродите пребили семейството и си тръгнали с покъщнина

По материала работи: Лиляна Трънкова
Осъдиха двама, нападнали старци в дома им

Двама мъже от Любен Каравелово получиха присъди за нападението на възрастно семейство в родното им село. 23-годишният Борис Янков влиза в затвора за 1 година при строг режим заради богатото си криминално досие. Съучастникът му – 53-годишният Юлиян Димов, се размина с условна присъда и 4 години изпитателен срок.

След здрав запой на 23-и август миналата година двамата приятели решили, че трябва да оберат старците. Те се качили в каруцата, стигнали до къщата им, прескочили оградата и влезли в двора. Като не успели да влязат в къщата, започнали да крещят на двора, че са представители на телевизионен доставчик. Стопанинът се показал на врата, но като видял пияните си съселяни веднага побързал да затвори. По-младите мъже обаче успели да да задържат вратата и да нахлуят в къщата. Те подкарали с ритници и юмруци възрастния мъж, а после и неговата съпруга, като крещяли, че искат парите им. Старците твърдели, че нямат пари в брой и получавали само зареждане в продукти. Това ядосало пияните мъже, но като видели, че пари няма, започнали да грабят каквото им попадне пред очите – дрелка, лозепръскачка, туба с домашно вино, нож, кабели и др.  На тръгване единият от мъжете заплашил старците, че ако съобщят за случилото се, ще се върнат на другия ден и ще ги запалят живи.

Лиляна Трънкова

 

Коментари

Новини Варна