IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
10:27 | 3 януари 2015
Обновен: 12:20 | 19 октомври 2024

Изчезна дакелът на варненските протести

Чочо е в неизвестност от 2 дни

По материала работи: Борис Проданов
Изчезна дакелът на варненските протести

На 1 януари изчезна дакелът Чочо. Той e легендарното куче от февруарските протести през 2013 г., повел много хора след себе си в шествия по улиците на Варна.


Слабичък е, но много пъргав. Мил и дружелюбен. Светло кафяв, на 5 г.


Последно е бил видян в района на училище "Любен Каравелов" в емблематичния кв. "Аспарухово" на Варна. Ако някой го е виждал или чуе нещо за Чочо, нека позвъни на стопанина му Мартин Аргиров на 0885919300.

 

Интересното е, че броени часове след изчезването на Чочо започна нещо като второ издание на палатковия протест пред сградата на община Варна. То е озаглавено този път „Алеята на срама”. С него се подновява недоволството от февруари 2013-а.


На мястото на нарязаната преди празниците палатка беше опъната нова, която ще е с работно време и вечер ще се прибира. Покрай нея протестиращите опънаха въже с портрети на наши политици и до тях полицейски палки, за да могат минувачите да налагат снимките и да си изливат гнева върху тях.


Събират се и подписки за провеждането на 4 референдума – за смяна на избирателната система, за отнемане на лицензите на ЕРП-ата, за съдбата на Морската градина и против затварянето на ТЕЦ - Варна.

Коментари

Новини Варна