IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
11:53 | 22 декември 2014
Обновен: 13:14 | 3 септември 2024

Наркодилър ухапа полицай при обиск в дома му

Разследващите откриха половин килограм трева и амфетамини в жилището

По материала работи: Лиляна Трънкова
Наркодилър ухапа полицай при обиск в дома му

Почти половин килограм трева откри полицията в жилището на 27-годишен варненец. Изненаданият дилър ухапал единия от полицаите, не давал да го арестуват.

Мъжът бил следен от известно време. През уикенда униформените претърсили дома му на ул. „Иван Драсов“ и попаднали на сериозна находка. От апартамента са иззети 5 стъклени буркана с трева, кутия за обувки, пълна също с марихуана, кутия със семена и част от сухо растение, както и електронна везна. Намерен е и плик с жълтеникаво кристално вещество. След направените експертни справки е установено, че марихуаната е 455 гр., а кристалите са амфетамин с тегло от 0,65 гр. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура - Варна, мъжът е задържан за срок от 72 часа. Като по време на задържането му същият е оказал съпротива и е ухапал на две места полицейски служител, изпълняващ задълженията си по служба.

Още един варненец ще отговаря пред Темида за притежанието на дрога. 29-годишният мъж бил спрян за проверка с аудито си. Тъй като се държал съмнително, униформените претърсили колата и открили найлоново пакетче с жълтеникаво кристално вещество, установено като амфетамин с тегло от 2,46 гр. Освен това във возилото имало и шест пакетчета с общо 2,55 грама трева. След изтичането на полицейското задържане на мъжа е взета мярка за неотклонение «парична гаранция».

Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна