IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
14:42 | 11 ноември 2014
Обновен: 00:38 | 10 септември 2024

Невръстни хлапета спипани с дрога

Според статистиката децата започват опитите си с наркотиците още от 12-годишни

По материала работи: Златина Добрева
Невръстни хлапета спипани с дрога

Възрастовата граница на употребяващите дрога подрастващи спада все по-тревожно. Според статистиката децата започват опитите си с наркотиците още от 12-годишни. Първо посягат към тревата, когато влязат в дискотеките, вече минават на амфети, а когато пораснат, ако имат пари, може и да пробват от скъпата дрога.
Полицията отчита ръст в арестите на тийнейджъри, спипани с дрога. Най-често това се случва през лятото по алеите на Морската градина. Само преди ден две момчета попаднаха в ареста, след като униформените откриха у тях наркотици.
Едното хлапе е непълнолетен ученик от варненска гимназия. Той бил засечен от полицейски патрул на ул. „Овчо поле“. При вида на служителите на реда тийнейджърът се панирал, а те решили, че поведението му е твърде странно, и го спрели за проверка. Оказало се, че момчето е от Девня, но учи във Варна. При личния обиск у него били открити найлоново пакетче с марихуна и друго пакетче с бяло прахообразно вещество, установено като производно на амфетамин. По случая е образувана преписка. Момчето е задържано за срок от 24 часа.
Толкова изкара в ареста и 19-годишен младеж от Варна. Той бил проверен от патрулка в местността Карантината. Полицаите намерили у него саморъчно свита цигара с марихуана.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна