IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
18:23 | 10 ноември 2014
Обновен: 18:43 | 9 септември 2024

Варненски иманяр стана жертва на легенда за съкровище

Той се удави във водопада на Синия вир край село Медвен

По материала работи: Борис Проданов
Варненски иманяр стана жертва на легенда за съкровище

Иманяр се удави в търсене на съкровище. Така легендите за несметно богатство под водопада на „Синия вир“ край село Медвен взеха поредна жертва.


Кметския наместник на селото Кънчо Дънеков разказва: В късния следобед на 7-ми ноември двама мъже, най-вероятно от Варна, пристигат в райнона на вира с джип. Гмурналият се 41-годишен мъж е бил осигурен с въже от своя приятел докато се е намирал в буйните води на вира в мястото, където и в момента има силни водовъртежи.


Минало се е известно време, след което при подърпването на въжето мъжът на сушата установява, че нещо не е наред, че от към водата няма движение. След като се е опитал да издърпа своя приятел и не успявал, човекът се е уплашил и е потърсил помощ чрез телефон 112.


След пристигането на екипа след известно време, чрез въже с кука на сушата от дълбоките подмоли е било извадено бездиханното тяло на удавеният любител гмуркач.


На въпросите на присъстващите органи и служби рационален отговор, какво са правили в този сезон и по това време двамата на това място и за какво се е гмуркал удавения отговор не е получен. Тялото на поредната жертва от водата на този вир е транспортирано в Сливен за аутопсия, а оцелелия авантюрист е отведен за разпит и изясняване на случая в РДВР.


По думите на Кънчо Дънеков, легендите свързани със подземната пещера входа на която се крие под самия вир, продължават да събира от цяла България и Балканския полуостров иманяри, пара-археолози и всякакви хора, които са готови да рискуват живота си за да достигнат до заветната кухина, в която съкровището ги очаква.
В годините удавените в сезони, когато водата не става за къпане а във водоема се влиза точно с налудничавите подбуди за търсене на златото и скъпоценностите, вече надминава загубени десетина човешки живота.


Отделно въпреки предупредителните табели и надписи там периодично стават злополучни инциденти, за съжаление предимно с удавени деца.


Kotel News

Коментари

Новини Варна