IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
16:01 | 23 октомври 2014
Обновен: 22:44 | 12 октомври 2024

Пиян таксиджия получи условна присъда

Състав на Варненския районен съд му взе книжката за 3 години и му наложи глоба от 300 лв.

По материала работи: Златина Добрева
Пиян таксиджия получи условна присъда

Състав на Варненския районен съд осъди условно 42-годишен варненец, като му взе книжката за 3 години и му наложи глоба от 300 лв. за това, че бил засечен мъртво пиян зад волана.
Случаят е от 16 март тази година. Вечерта около 20 ч. охраната на „Пфое Мол“ забелязала  криволичещ по улицата жълт автомобил, с поставена табела на такси. При движение от кръстовището на бул. „Сливница“ към ул. „Тихомир“ автомобилът се качил на тротоара с предна дясна гума като съборил поставения там пътен знак. От удара в бордюра гумата се спукала, но шофьорът не спрял таксито и продължил. Свидетели подали сигнал на 112. Пристигналият минути по-късно полицейски екип засякъл на около 100 метра от местопроизшествието вече спряното такси шофьорът, който се опитвал да смени спуканата гума. При извършения тест с дрегер на Димитров и взетата впоследствие кръвна проба е установена концентрация на алкохол в кръвта от 2,56 промила. Проверка установила, че 42-годишният мъж има влязла в сила присъда преди 3 години за шофиране с над 1,2 промила алкохол и налагани редица други наказания по Закона за движение по пътищата.

Коментари

Новини Варна