IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
17:11 | 1 септември 2016
Обновен: 08:11 | 6 септември 2024

Голяма IT компания отваря офис във Варна

Това е поредната високотехнологична фирма, която избира града за своя локация, отбеляза кметът Иван Портних

По материала работи: Слав Велев
Голяма IT компания отваря офис във Варна

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с Иля Виноградски, главен изпълнителен директор на една от най-големите компании в света, оперираща в сферата на информационните технологии, част от базиран в Сан Франциско Холдинг.  По време на срещата бяха обсъдени различни възможности за сътрудничество с местната власт, неправителствения сектор и варненските висши учебни заведения. Кметът Иван Портних приветства инициативата за откриване на офис в морската столица и сподели, че това е поредната високотехнологична компания, която избира Варна за своя локация. Той очерта профила на града, включително и като привлекателен университетски и научен център. 

 
Офисите на компанията заемат 550 кв. м. в бизнес сграда в центъра на Варна. В тях работят 15 софтуерни специалисти, като към настоящия момент има свободни над 40 позиции, обясни Виноградски. Той посочи още, че дружеството внедрява възможности за електронни търговски решения за големи международни марки.


Черно море
 

Коментари

Новини Варна