IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
17:23 | 12 август 2016
Обновен: 10:50 | 10 септември 2024

18 военнослужещи бяха отличени за празника на ВМС

Наградите са присъдени за доказан професионализъм и високи резултати в службата

По материала работи: Слав Велев
18 военнослужещи бяха отличени за празника на ВМС

18 военнослужещи бяха отличени за празника на Военноморските сили на Република България. Тържествената церемония по случай 137-та годишнина на ВМС беше в щаба на военния флот във Варна. Наградите бяха присъдени от командира на Военноморските сили, от кмета на общината и от областния управител. Отличия бяха връчени на офицери, мичмани, матроси и цивилни служители. 

 



 


"Искам да честитя празника на всички, които радеят за българската морска идея, независимо дали са с военномроска униформа или са цивилните служители, които са част от военноморските сили. Да си кажем простичко попътен вятър и седем фута под кила" - обърна се към присъстващите контраадмирал Митко Петев.

 

"Радвам се, че по традиция в навечерието на празника на Военноморските сили отново сме тук заедно в Щаба на флота, за да почетем отличените военнослужещи. Използвам случая да поздравя най-сърдечно всички наградени, като им желая здраве, лично щастие и много професионални успехи. Благодаря на ръководството на ВМС и лично на контраадмирал Петев за традиционно добрите отношения с Община Варна. Искам да Ви уверя, че в наше лице имате един коректен и активен партньор за реализирането на различни проекти", заяви по време на церемонията кметът Иван Портних. 

 

 

 

"Благодаря Ви за личните усилия, които полагате живата връзка между нас и обществеността да бъде все по-тясна. Това е връзка, която крепне ежедневно - със споделените празници и делници, изпълнени с постигането на високите цели и планове, които сме си поставили, за да може нашата морска столица да става все по-хубава и привлекателна. Това е в интерес на всички нас, защото Варна е домът на българските ВМС", каза още контраадмирал Митко Петев.
 

Отличията от името на областна управа бяха връчени от заместник областния управител Дияна Агностева.


Черно море

 

Коментари

Новини Варна