IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
13:31 | 11 август 2016
Обновен: 00:56 | 11 октомври 2024

89 % ръст на полските туристи отчетоха от аерогарата

2016 г. е най-добрата от последните 10 години насам, отбеляза главният изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД Улрих Хеппе

По материала работи: Слав Велев
Снимка Пламен Гутинов

Над 89% е ръстът на полските туристи, които са пристигнали на летище Варна през тази година в сравнение с миналата. Това съобщи главният изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД Улрих Хеппе. До 8 август 2016 г. те са 80 000, а през цялата 2015 г. са били 42 000. Очакването е през август броят още да се повиши. „Регистрираме много добър ръст на немския пазар – 44% до момента, както и на британския пазар – 18%. С руските туристи също ситуацията е много добра, но те пътуват повече към Бургас, отколкото към Варна, във Варна запазваме нивото от миналата година“ – коментира  Улрих Хеппе. 

 

 

Прогнозният ръст на чуждестранните туристи за цялата 2016 г. е около 20%. „Резултатите до момента, които регистрира летище Варна са най-добрите за последните 10 години“ – подчерта Улрих Хеппе. 

 


Директорът на летище Варна Димитър Костадинов допълни, че очакваното удължаване на туристическия сезон вече започва да се реализира. „Индикациите са, че в крилата на сезона броят на туристите се увеличава. За началото мога да кажа, че беше поставено около седмица и половина по-рано спрямо миналата година. В исторически план това се е случвало и друг път, но за последните 10 години не сме имали подобен ръст, както през 2016-а“, каза Димитър Костадинов.

 


Той каза още, че от началото на август се наблюдава сериозно увеличение на полетите на седмична база. „През 29-а седмица от началото на годината регистрирахме своеобразен рекорд от 684 излитания и кацания. Основното предизвикателство пред нас е така да организираме работата си, че въпреки значително по-големия брой пътници, които посрещаме и изпращаме, те отново да бъдат обслужени по най-добрия начин. В тази връзка през 2016 г. служителите на летището са повече, смятам че сме направили оптимално разпределение на полетите. Целта ни е да изпълним това, към което винаги сме се стремили - да преизпълним световните летищни стандарти и по отношение на сигурността, и по отношение на безопасността, и по отношение на комфорта на пътника, който винаги усеща летището като едно много специално емоционално място, в което за първи път се среща с българската действителност и начин на работа“ – коментира Димитър Костадинов.

 

 

 

 

Полина Петрова
Снимки Ели Маринова

 

Коментари

Новини Варна