Варна
fallback
Новини Варна
15:28 | 22 март 2016
Обновен: 05:33 | 23 октомври 2024

Варненски ученици се състезават във Франкофонско рали

Деветото издание на проявата е утре

По материала работи: Слав Велев

Варненски ученици за поредна година ще се състезават в станалото традиционно Франкофонско рали. Тазгодишното издание ще е девето. То започва утре в 14 часа, а награждаването ще е в 17,30 ч. в Градската художествена галерия.

Във Франкофонското рали могат да се включат ученици от 8-ми клас в гимназиите с преподаване на френски език. Идеята е да отговарят екипно на въпроси. Темата разбира се е Франция и франкофонията. Учениците трябва да преминат през 9-те щанда на надпреварата, разположени в различни части на града.

Те ще бъдат разпределени в осем смесени екипа, които ще носят имена на държави-членки на Международната организация на Франкофонията - Алжир, Кипър, Сейнт-Луси, Коморските острови, Македония, Мали, Мавриции и Египет.

През тази година във Франкофонското рали ще се включат ученици от IV ЕГ „Фредерик Жолио - Кюри” и V СОУПЧЕ „Йоан Екзарх”.

Инициативата се организира в партньорство с община Варна и в подкрепа на титлата „Варна – Европейска младежка столица 2017“. Събитието е част от програмата за месеца на Франкофонията в много български градове - Благоевград, Стара Загора, Бургас, София, Велико Търново и др.

Черно море

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback