IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:13 | 12 януари 2016
Обновен: 17:50 | 4 септември 2024

Служителите на МВР отново може да протестират за пари

В сряда предстои нова среща между синдикалисти и представители на силовото министерство

По материала работи: Борис Проданов
Служителите на МВР отново може да протестират за пари

Красимир Костов – зам.-председател на синдикалната организация на служителите в МВР съобщи във Варна, че не изключва възможността служителите на Министерството на вътрешните работи отново да излязат на протест.

 

Това ще се наложи поради очакваното ново предложение, което ще измени и допълни Закона за МВР и ще “ореже” социалните придобивки на пожарникари и полицаи.

 

В сряда се очаква нова среща между представители на силовото министерство и синдикатите. На него ще се разгледат проекто-промените.

 

Костов обясни, че се предлагат убедителни мерки, според които качеството на работа ще се подобри, но отново се посяга върху придобивките.

 

“Едно към едно се залага на текстове, предлагани и от министър Владислав Горанов. – коментира синдикалният лидер пред БНР. - Той искаше тези промени да минат със Закона за държавния бюджет, където драстично се предлага 10 заплати да вземат и служители с 9 г. стаж в МВР."

 

Според него неяснотата в бъдещето е принудила сериозна част от неговите колеги да подадат рапортите си за напускане. Те вече са извън системата на МВР и в нея все по-осезателно се чувства кадрови недостиг

Коментари

Новини Варна