IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
17:01 | 22 декември 2015
Обновен: 01:12 | 11 септември 2024

Ремонтът на Аспаруховия мост зависи от приходите в бюджета

Необходимата сума е около 35 млн. лв.

По материала работи: Борис Проданов
Ремонтът на Аспаруховия мост зависи от приходите в бюджета

Ремонтът на Аспаруховия мост във Варна зависи от добрата събираемост на приходите в държавната хазна. Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Необходимата сума е около 35 млн. лв.

 

“В бюджета за следващата година за него не са осигурени необходимите средства, но всичко зависи от възможността за добра събираемост на приходите. Не само от такси, но и на тези след мерките за сивата икономика, които се реализират. Спрямо това, както всяка година, освен приходите от винетки, които отиват единствено и само за поддържане на пътища, ние винаги додаваме от държавния бюджет. Както и сега се осигуриха 100 млн. лв., с които се ремонтират автомагистралите. Благодарение на добрата събираемост винаги осигуряваме допълнителен ресурс, защото само приходите от винетки, дори и с повишената цена, няма да са достатъчни да можем да реализираме инвестиции по поддържане на пътища. Средствата, които са необходими, са доста, тъй като имаме много пътища в лошо състояние”, аргументира се Лиляна Павлова.

 

Денислав Киров

Коментари

Новини Варна