IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
13:57 | 16 декември 2015
Обновен: 14:08 | 10 септември 2024

Служители на Окръжния съд предлагат благотворително ръчно изработени картички и сувенири

Съдебната палата на пл. “Независимост” е домакин на 3 базара

По материала работи: Борис Проданов
Служители на Окръжния съд предлагат благотворително ръчно изработени картички и сувенири

От днес до края на седмицата Окръжен съд – Варна, е домакин на три благотворителни прояви. Различни организации ще продават ръчно направени картички и сувенири, като средствата, които ще бъдат събрани, са предназначени  за благотворителни каузи. Вече започна базарът, който събира средства за обзавеждане на Центъра за физиотерапия и рехабилитация на деца и младежи с детска церебрална парализа в УМБАЛ "Света Марина". Целта е да бъдат натрупани поне 10 000 лв. През миналата година са събрани 12 700 лв., с които са закупени жизненоважен апарат за болните от муковисцидоза деца, говорещи апарати за кръвно налягане и часовници за незрящите възрастни хора във Варна.

 

Вторият благотворителен базар започва днес и предлага картички, картини и сувенири, изработени ръчно от служители на Варненския окръжен съд.

 

В петък се открива и третата милосърдна инициатива, на която съдебната палата на  пл. „Независимост“ е домакин. Тя е на Областния съвет на БЧК и набира средства за програмата "Топъл обяд", която е насочена към ученици от социалнослаби семейства, сираци и полусираци, деца на безработни родители или от многодетни семейства.

Коментари

Новини Варна