IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
13:58 | 4 декември 2015
Обновен: 16:04 | 8 септември 2024

Американски ескадрен миноносец пътува към Варна

Миноносецът ще бъде в акваторията на Черно море, за да обезпечи мира и стабилността в региона

По материала работи: Деян Михайлов
Американски ескадрен миноносец пътува към Варна

Американският ракетен ескадрен миноносец „Рос“ е навлязъл в Черно море и държи курс към българското пристанище Варна, съобщава РИА Новости, позовавайки се на военно-дипломатически източник.

„Снощи „Рос“ е преодолял проливната зона между Босфора и Дарданели и е навлязъл в акваторията на Черно море. Съдейки по курса, корабът се е отправил към българското пристанище Варна“, заявява източникът.

По неговите думи групировката кораби на НАТО в състав три фрегати - канадската „Уинипег“, португалската „Франциско де Алмейда“ и испанската „Блаз де Лезо“, не са навлезли в Черно море въпреки съобщенията на медиите.

Миноносецът ще бъде в акваторията на Черно море, за да обезпечи мира и стабилността в региона, се казва в съобщение на Шести американски флот.

През октомври „Рос” участва в първите изпитания по програмата за изграждане на противоракетна отбрана (ПРО) в Европа. Изстреляна от борда му ракета прехващач успешно унищожи учебна балистична ракета в северната част на Атлантическия океан.

Dariknews.bg

Коментари

Новини Варна