IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
10:14 | 1 декември 2015
Обновен: 19:35 | 10 септември 2024

Деца пишат приказки за деца

Ученици от Хуманитарната зарадваха със свои произведения малчуганите от ОДЗ №4

По материала работи: Борис Проданов
Деца пишат приказки за деца

Обучението по фолклор и митология в Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски” – Варна за пореден път поднесе своя изненада – “майстори на словото” са ученици от училището.

 

При изключителен интерес премина първото четене на приказки при децата от ОДЗ №4 „Чайка“ във Варна. Срещата преминала под знака на емоцията разкри полезността на начинанието. Малките слушатели посрещнаха с вълнение, нетърпение и любопитство своите гости, задаваха въпроси и пожелаха нови срещи. Разбира се, имаше и снимки за спомен.

 

Гимназистите за първи път прочетоха пред публика приказките, написани от тях в часовете по фолклор и митология събрани в четири книжки - „27 живи мечти – толкова различни в нашите очи”, „Отвъд реалността”, „Сбъднати мечти” с автори от VII класове и „Приказки за...час“ с автори от VIII  класове.

 

Това са текстове, писани като творчески задачи. Затова са ... приказки за... час. Създадени са с желание да „кажат” най-доброто за своите автори – децата, да „разкажат” за полета на детското въображение и с надежда, чудесата да докоснат умовете и сърцата на всички читатели.

 

Детството не може да съществува без вълшебството на приказките. Самият Андерсен добре е разбирал, че „приказките са най-блестящото, най-хубавото в света злато...”

 

Това мнение подкрепя целият екип, реализирал проекта: Маргарита Крумова и Елеонора Николова – учители по български език и литература и техните ученици, както и родителите им, които са помогнали да се сподели това творчество.

 

Инициативата ще продължи на 2 и 3 декември в ЦДГ №44 „Крилатко” – Варна.

Коментари

Новини Варна