IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
13:38 | 29 октомври 2015
Обновен: 03:04 | 18 август 2024

160 деца взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни“ за 4-ти клас

Победител СОУ „Найден Геров“

По материала работи: Юлиян Атанасов
160 деца взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни“ за 4-ти клас

160 ученици от град Варна и по едно от с. Синдел и с. Старо Оряхово взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни”, който беше предназначен за ученици от ІV клас. Състезанието се проведе на 28 октомври /сряда/ от 15.00 до 17.00 ч. в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците. На официалното откриване присъстваха, г-н Иван Иванов експерт по ФВС в РИО – Варна, Светлана Игнатова – експерт от дирекция ОМД и Данчо Илиев от дирекция „Спорт“ при Община Варна.

 

Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от ІV клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена и финалисти се оказаха СОУ „Н. Геров“, СОУ „Св. К. Охридски“, ОУ „Цар Симеон I“ и ОУ „Г. С. Раковски“.След полуфиналните бягания за финала се класираха СОУ „Н. Геров“ и СОУ „Св. К. Охридски“ и с много малка разлика в резултатите победители и шампиони във второто издание на спортния празник „Бързи и сръчни“ за 4-ти клас се оказаха децата на СОУ „Н. Геров“ с време 2,18,88 мин.

 

На второ място и сребърните медали останаха за  СОУ „Св. К. Охридски“ с 2,19,30 мин. На почетното трето място и сребърните се класираха учениците на ОУ „Цар Симеон I“ с 2,25,55 мин.Големите награди от томболата, два броя велосипеди, ролери и скейтбордове спечелиха деца от различни училища. Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.

 

На 5 ноември /четвъртък/ 2015 г. от 15.00 до 17.00 часа отново в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия, ще се проведе ученически спортен празник „Бързи и сръчни”, който е предназначен за ученици от ІII клас.

Коментари

Новини Варна