IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
20:49 | 25 октомври 2015
Обновен: 07:51 | 16 август 2024

Варненец: Гласуването по електронен път ще увеличи избирателната активност

Това право е изключително важно и демократично, подчерта 29-годишният Иван Кючуков

По материала работи: Деян Михайлов
Варненец: Гласуването по електронен път ще увеличи избирателната активност

Не всички хора, които гласуваха в местните избори, дадоха своя вот и в референдума, показват данните за избирателната активност, оповестени от Общинската избирателна комисия. 29-годишният Иван Кючуков е един от гласоподавателите, които показаха позицията си и в допитването за електронното гласуване. „Днес се възползвах от правото си на глас както за кмет и общински съветници, така и в референдума, тъй като смятам, че е изключително важно и демократично хората да имат правото и възможността да гласуват по електронен път. Убеден съм, че електронното гласуване ще доведе до минимум 20-30 % увеличение на гласоподавателите, които ще се възползват от правото си на глас, тъй като наистина е улеснение за тях. Те ще могат да гласуват от къщи. Съответно ще намалеят разходите за бюлетини, за изборни секции, за  партийни застъпници и т.н.“, коментира за Медийна група „Черно море“ Иван Кючуков.


Като всеки млад човек Иван има своите мечти и надежди и своите очаквания от бъдещите управници. „Очаквам бъдещият кмет на Варна да изпълни поне едно от предизборните си обещания. Очаквам повече спортни площадки, велоалеи. Като родител очаквам детето ми да има повече възможности за игра и забавления, да има повече детски площадки“ – каза Иван. 


Според него хората трябва да гласуват, за да имат право след това да търсят отговорност от своите избраници. 

 

Полина Петрова
Снимка Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна