IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
19:39 | 25 октомври 2015
Обновен: 10:08 | 6 септември 2024

Варна отново избра Иван Портних за кмет

Йорданка Фандъкова печели кметският пост в столицата, в Бургас кметското място също е безапелационно за ГЕРБ

По материала работи: Деян Михайлов
Варна отново избра Иван Портних за кмет

Варна избра Иван Портних да я управлява и през следващите четири години, сочат данните от екзитпол на агенция "Алфа Рисърч", предава Нова телевизия. Кметът на ГЕРБ получава одобрението на 58 процента от варненци. Втората позиция в морския град е за кандидата на Реформатори и Патриоти Чавдар Трифонов. Неговият резултат е в пъти по-нисък - 12 процента. А Кирил Йорданов - емблематичният бивш градоначалник, управлявал 14 години морската ни столица, направи опит да се върне, но не успя.


В София - безапелационна победа за Йорданка Фандъкова, сочат данните от екзитпол на агенция "Алфа Рисърч". За нея са гласували впечатляващите 60 процента от столичани. Фандъкова е начело на столицата от 2009-а и ще остане още четири години.


Безспорно най-впечатляващия резултат днес е от Бургас. Димитър Николов печели трети мандат с гласовете на 84 процента от бургазлии, сочат данните от екзитпол на агенция "Галъп". Втората позиция в Бургас е за кандидата на НФСБ Бойко Миразчийски с 6 процента от гласовете.


Картината в Пловдив: отново победа за ГЕРБ, но не така категорична, сочат данните от екзитпол на агенция "Алфа Рисърч". В битката за втори мандат Иван Тотев е получил 37 процента. 


в Хасково резултатът е, че нямаме избран кмет, сочат данните от екзитпол на агенция "Алфа Рисърч". На балотаж следващата неделя отиват кандидатът на ГЕРБ Добри Беливанов и досегашният, дългогодишен кмет на града с четири мандата Георги Иванов.


В Кърджали новината е, че новина няма. Очаквано - кметът на Кърджали отново е Хасан Азис от ДПС. Всъщност кметският кабинет в Кърджали не е сменял обитателя си вече 12 години. Този път резултатът на Азис е с над 25 процента по-висок от този на втория в надпреварата - кандидатът на ГЕРБ Илия Илиев, сочат данните от екзитпол на агенция "Алфа Рисърч".

 

Коментари

Новини Варна