IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:26 | 25 октомври 2015
Обновен: 06:08 | 21 август 2024

Опашка от сутринта в секцията в Златни пясъци

Варненци осъзнават защо трябва да се гласува и в националния референдум

По материала работи: Борис Проданов
Опашка от сутринта в секцията в Златни пясъци

Опашка пред секция №175 посреща варненци в сградата на Дирекцията на КК “Златни пясъци”. Наш екип беше алармиран от лошите условия за вота – 1 тъмна стаичка и непривлетливо помещение.

 

До пристигането на нашия екип активността беше според средната за града. Хората, с които разговаряхме, бяха категорични, че е важно да се гласува, но са нямали проблеми с 4-те бюлетини.

 

“Най малко очаквам да се промени чисто физически ситуацията в района, в който живея. Това харесва ли ви, например? На територията на този район. Ето нещо съвсем простичко, което очаквам да се промени. Мисля, че като гражданин ме интересуват точно инфраструктурните промени. Подобряването им затруднява или улеснява живота ни всекидневно. Гласуването в националния референдум може да даде възможност на повече хора да гласуват. Виждате опашката. Нещата ще се случват по-бързо, по-лесно. Мисля, че хора, които така или иначе имат труден достъп до секциите по една или друга причина, ще могат да го правят от домовете си”, каза Милена Топчиева.

 

“Да гласувах. За промяна, но едва ли ще действително се промени нещо. Очаквам пак да се купят гласове. Това е. Пуснах и за националния референдум. Добре е да се чуе гласът на народа!”, добави на свой ред бизнесменът Димитър Христов.

 

Три секции бяха открити в оздравителното училище. Там нямаше опашки, вероятно поради факта, че варненци сравнително бързо се справяха с вота. Във всяка секция имаше по 2 тъмни стаички.

 

“Така сме направили и сме координирали екипа, за да можем максимално добре да обслужим гражданите. Няма опашки, няма наплив, съответно всичко върви по нормален ред. Мисля, че със засилена избирателна активност е тази година и очаквам удължаване на времето за вот”, коментира Дафина Стоянова, председател на секция №174.

 

Борис Проданов

Коментари

Новини Варна