IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
12:01 | 22 октомври 2015
Обновен: 21:39 | 21 август 2024

Варненски ученици снимаха настоящето и нарисуваха бъдещето

Децата проучиха и миналото на мястото, в което живеят заедно със своите семейства

По материала работи: Слав Велев
НАЙ-ТАЛАНТЛИВИТЕ ХУДОЖНИЦИ И ФОТОГРАФИ ОТ ОУ „СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ“ получиха грамоти.

Две изложби организираха в ОУ „Стоян Михайловски“. Едната със снимки, а другата с рисунки. Фотоизложбата е озаглавена „Снимките разказват“ и показва настоящето на района, в който децата живеят, отразено през техния обектив. Експозицията „Рисувам моя квартал“ включва творби, в които учениците са пресъздали своите представи за бъдещето. Най-добрите малки художници и фотографи бяха отличени с грамоти. 


Учениците от училището проучиха миналото на района, в който живеят и представиха пред съученици, родители и преподаватели резултатите от дейността си. „Целта на инициативата е да спомогне за приемственост, както и за обогатяване на знанията на подрастващото поколение за миналото. Благодарение на своите проучвания децата имат възможност да открият и изследват съвременни проблеми. След като повишат знанията си за миналото и настоящето на района, в който живеят те,  вродената си креативност и изобретателност, могат да дадат идеи за подобряване на средата. Пожелаваме на всички да осъзнаят значимостта на миналото си, да я превърнат в настоящата сила и да я приложат в бъдещия си живот“ – коментираха от училище „Стоян Михайловски“.


Черно море

Коментари

Новини Варна