IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
13:44 | 20 октомври 2015
Обновен: 17:09 | 5 септември 2024

В ОДЗ "Приказка" учат децата да се хранят здравословно

От детското заведение планират поредица от беседи, презентации и кулинарни ателиета с участието на деца, родители и учители

По материала работи: Слав Велев
Снимка АРХИВ

В ОДЗ "Приказка" са си поставили задача да създават у децата навици за здравословно хранене. Инициативата е във връзка с необходимостта да бъде защитена титлата "Син флаг" на детското заведение, което е част от международната мрежа на екоучилищата.


"Проявата е първият опит в ЕС да се изгради училищна програма, която разглежда ключовия въпрос за отговорно потребление на храната", обявиха от ОДЗ "Приказка". От градината целят да научат малчуганите да се хранят разумно. Според тях проблемът е болезнен и жизненоважен.


От ОДЗ "Приказка" са убедени, че без информираното участие на родителите, промяната в хранителните навици на децата няма да се осъществи. От детското заведение планират поредица от беседи, презентации и кулинарни ателиета с участието на деца, родители и учители.


Полина Петрова

Коментари

Новини Варна