IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
12:04 | 20 октомври 2015
Обновен: 21:40 | 21 август 2024

Научноизследователски институт откриват в ИУ

Чрез него научните изследвания ще бъдат насочвани към значими икономически и социални проблеми

По материала работи: Слав Велев
Научноизследователски институт откриват в ИУ

Научноизследователски институт ще бъде открит в рамките на Икономически университет - Варна. Предложението на академичния съвет на висшето училище беше одобрено от Министерския съвет.


Институтът ще обедини няколко по-малки научни звена - за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии, за социални изследвания, Изследователският център по глобализация и преки чуждестранни инвестиции, Центърът за иновации и развитие и Центърът за финансови изследвания и развитие. 


Стратегическите цели на новия институт са няколко. На първо място стремежът е да бъдат насочвани научните изследвания към значими икономически и социални проблеми. Очаква се новото звено да съдейства за укрепването на връзката университет - бизнес и да активизира участието на академичния състав на университета в национални и международни научни програми и изследвания. 

Коментари

Новини Варна