IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:36 | 9 септември 2015
Обновен: 17:03 | 17 октомври 2024

Обновяват 9 училища и детски градини

Приоритет за финансиране ще са и междублоковите пространства в морската столица, уточни още Портних

По материала работи: Деян Михайлов
Обновяват 9 училища и детски градини

9 варненски училища и детски градини ще бъдат обновени с европари по програма “Региони в растеж”. Това обяви в социалните мрежи кметът на града Иван Портних, който заедно с 18 други свои колеги взеха участие в дискусия на тема "Деветте пътя към еврофондовете: Региони в растеж". Приоритет за финансиране ще са и междублоковите пространства в морската столица, уточни още Портних.

Община Варна е готова и с идейни и дори работни проекти, които да бъдат финансирани от ОП "Региони в растеж", и ще ги подаде в регионалното министерство още следващата седмица, стана ясно още от форума. В новия програмен период 39-те големи града сами ще подготвят и одобряват проектите си и реално ресурсът ще се управлява от кметовете.
Кметът Портних и колегите му поискаха час по-скоро правителството да предложи, а парламентът да приеме закон за еврофондовете, който да указва ясни правила за работа с парите по програми.
Все още общините не могат да се отърват от финансовите корекции, наложени в предишния програмен период, като тези корекции са налагани именно заради смяната на правилата в движение, обясни градоначалникът.

Коментари

Новини Варна