IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
17:25 | 5 септември 2015
Обновен: 09:07 | 3 септември 2024

Втори протест срещу високите цени на горивата се проведе във Варна

Отново малцина се събраха, за да изразят недоволството си от пазара на нефтопродукти у нас

По материала работи: Слав Велев
Втори протест срещу високите цени на горивата се проведе във Варна

Втори протест срещу високите цени на горивата и борбата с монополистите на пазара у нас се проведе във Варна. Както при първото шествие и сега едва около десет автомобила се събраха на паркинга на търговски обект, който се намира в района на кв. „Владиславово”.

 

По-късно колоната от автомобили с протестиращи се отправи към кръговото по пътя за село Тополи, по бул. „Вл. Варненчик” до Катедралата. Протестът бе солидно охраняван от служители на полицията. Според организатора на протеста Николай Мирев, хората изразяват недоволството си срещу високите цени на горивата и не желаят държавата да поддържа този монопол, а да се намеси чрез намаляване на акцизите или чрез отваряна не пазара.

 

Това е втори протест, който се провежда в рамките на седмица във Варна. По време на първото събиране протестиращите затрудниха за известно време трафика по магистрала „Хемус”, като се движеха с минимална скорост от бензиностанцията в района до летището и обратно. Тогава три от автомобилите предизвикаха верижа катастрофа.

 

За щастие този път шествието се размина без инциденти.

 

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна