IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
11:26 | 27 август 2015
Обновен: 00:51 | 9 септември 2024

Пожарните във Варна останаха без гориво

Причината - състезание в Чехия

По материала работи: Златина Добрева
Пожарните във Варна останаха без гориво

Пожарните автомобили във Варна останали без гориво заради състезание в Чехия. Случаят е от началото на май, но бе оповестен едва сега от Синдикалната федерация на служители от МВР (СФСМВР).
 

На 8 май от синдикатите запитали защо не се зареждат пожарните коли, пише вестник "Труд". Разбрало се, че горивото е изразходвано от два микробуса, командировани в Чехия от главния секретар на МВР Георги Костов. Според заповедта му обаче разходите, включително за гориво, се поемат от Спортен клуб по пожаро-приложен спорт - Варна. Това е организация с нестопанска цел извън МВР и след намесата на синдикатите от клуба платили горивото и наказани нямало.
 

От СФСМВР протестират, защото за подобно нарушение е бил уволнен шефът на КАТ-Варна Валери Борисов, който заредил личната си кола със служебен бензин, за да пътува при болния си от рак баща, който след няколко дни починал.

Коментари

Новини Варна