IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
18:57 | 26 август 2015
Обновен: 00:58 | 7 септември 2024

Съдът остави в ареста Пламен Богданов

Парична гаранция от 3500 лв. за Господин Господинов

По материала работи: Деян Михайлов
Съдът остави в ареста Пламен Богданов


По искане на Окръжна прокуратура във Варна съдът определи  мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо 32-годишния Пламен Богданов. Богданов е обвиняем за разпространение на наркотични вещества – престъпление по член 354а, ал. 1от Наказателния кодекс, извършено в изпитателния срок на друго деяние. На задържания заедно с него 35-годишен Господин Господинов, обвиняем също за разпространение на наркотични вещества, Окръжният съд определи парична гаранция от 3500 лева. Съдът прие, че Господинов е криминално проявен, но отчете, че е реабилитиран по право по предходно осъждане през 2008 г.

Двамата бяха задържани по време на специализирана операция в заведения на крайбрежната алея във Варна на 23 август 2015 г. При извършване на лични обиски в тях бяха намерени големи количества наркотични вещества – кокаин, амфетамини, марихуана, а в сейф за съхранение на лични вещи в заведението, нает от Господинов, бе открито и иззето газово оръжие, което е било преправено в бойно. Срещу Господинов прокуратурата повдигна и обвинение и за притежанието на оръжие – престъпление по член 339, ал. 1, пр. 2 от Наказателния кодекс. 
Първоначално досъдебното производство бе образувано под ръководството и надзора на Варненската районна прокуратура. Събраните по делото доказателства, че задържаните са разпространители на наркотични вещества, доведе до изпращане на делото по компетентност в Окръжна прокуратура и повдигане на обвинения спрямо двамата за извършено престъпление по член 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс. Двамата са участвали в схема за разпространение на наркотици. На определено място в заведението били оставяни дозите с наркотици, а клиентите се самообслужвали, като оставяли на същото място парите. 
При обиск в дома на 32-годишния Богданов, извършен при условията на неотложност, бяха иззети значително количество амфетамини, анаболи, чист кокаин, марихуана, празни найлонови пликове за разфасоване на дозите, електронна везна, както и 9-мм патрони, пари в евро и левове.
Мерките за неотклонение подлежат на протест и обжалване. 

Коментари

Новини Варна