IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
12:52 | 30 юли 2015
Обновен: 13:21 | 25 октомври 2024

Рехав протест срещу строеж на общински жилища спретнаха в "Младост"

Във Варна крайнонуждаещите се от настаняване са над 4000

По материала работи: Деян Михайлов
Рехав протест срещу строеж на общински жилища спретнаха в "Младост"

Рехав протест срещу строеж на социален блок организираха в "Младост". Сутринта двайсетина души се събраха на кръстовището на бул. "Република" и бул. "Трети март". Те негодуваха, че се очаква строителството на блок, в който, според тях, щели да бъдат настанени роми. Районният кмет Христо Христов разясни на събралите се, че според устройствения план на мястото ще се строи парк, а колкото до това дали се планира строеж на социален блок, въпросът не е в неговите компетенции. 

Зам.-кметът на община Варна д-р Лидия Маринова коментира за информационна аг енция “Черно море”, че в района е предвидено да бъдат построени 250 общински жилища, от които общината има належаща нужда, тъй като стотици млади семейства с по две и повече деца от години чакат ред да бъдат настанени. Тя сподели, че във Варна молбите за настаняване на крайнонуждаещи се са над 4000 и от близо 20 години в града не са строени общински жилища. Тепърва предстой подготвянето на проект, с който да кандидатстваме по програма за финансиране с евросредства и във никакъв случай не става, и няма да става въпрос за настаняване на роми, категорична бе д-р Маринова.

Коментари

Новини Варна